35 dag paluszków krabowych, 4 kromki chleba, mała cebula, 20 ml oliwy z oliwek, 300 ml świeżej kremówki, 1/2 strąka, zielonej papryki, mały ząbek czosnku, 2 łyżki startego żółtego, sera, sproszkowana czerwona papryka, kminek, pieprz, sól
Cebulę i czosnek posiekać, obsmażyć na oliwie, oprószyć papryką i kminkiem. Chleb okroić ze skórki, zalać kremówką. Dodać cebulę z czosnkiem, 1/2 sera, pokrojone paluszki krabowe i posiekaną paprykę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do natłuszczonej formy, posypać resztą sera i mieloną papryką. Piec 40 min (180°C) najlepiej w kąpieli wodnej.
35 dag paluszków krabowych, 4 kromki chleba, mała cebula, 20 ml oliwy z oliwek, 300 ml świeżej kremówki, 1/2 strąka, zielonej papryki, mały ząbek czosnku, 2 łyżki startego żółtego, sera, sproszkowana czerwona papryka, kminek, pieprz, sól
Cebulę i czosnek posiekać, obsmażyć na oliwie, oprószyć papryką i kminkiem. Chleb okroić ze skórki, zalać kremówką. Dodać cebulę z czosnkiem, 1/2 sera, pokrojone paluszki krabowe i posiekaną paprykę. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do natłuszczonej formy, posypać resztą sera i mieloną papryką. Piec 40 min (180°C) najlepiej w kąpieli wodnej.
0 komentarzy